Саша Илић рекао је да се не би враћао у клуб у којем се прославио, да не мисли да може да му помогне, и навео да је спреман да се прилагоди било којој улози у тиму.

Sasa-Ilic-2„Не бих се ни враћао у Партизан да не мислим да могу да му помогнем.  Наравно, годину и по дана нисам играо, али припреме су нам тек сада почеле и мислим да ћу моћи да се спремим на време“, рекао је Илић новинарима на стадиону Партизана.

Играч кога навијачи зову „Сале капитен“ рекао је да добро познаје садашњи тим црно-белих и да је са многима од њих играо. Док је Илић био у Партизану био је централни играч и покретач тима, што је сада улога коју има Алмами Мореира.

„Гледао сам много утакмица од када сам отишао, а са многима од њих сам играо. О сваком играчу Партизана имам високо мишљење а о Мореири изузетно високо. Он је најзначајнији играч екипе. Ја сам овде нов и ја треба да се прилагодим и то ми неће бити тешко“, рекао је Илић.

Партизан је у јесењем прелазном року отпустио досадашњег капитена Ненада Ђорђевића и није добио новог. Илић је по повратку у Партизан, са којим је потписао уговор на две и по године, добио дрес са својим старим бројем „22“, али не размишља и о траци.

„Не размишљам о капитенској траци. Желим да се спремим и да се уклопим у тим, само томе сам посвећен“, рекао је Илић.

Играч средине терена рекао је да је приоритет Партизана одбрана дупле круне и казао да тренутно не размишља о европским наступима, јер они нису приоритет.

Илић је претходно био члан Салцбурга, али практично није играо годину и по дана. То је период о коме не жели много да прича, а новинарима је уопштено рекао да наступи нису имали везе са спортом.

„Не волим да се враћам у прошлост. Могу да кажем да то што нисам играо нема везе са спортом. Дошао сам на препоруку човека који је дан после тога отишао из клуба. Дешавања после тога немају везе са спортом, јер да имају, сигурно бих изборио место у стартном тиму“, рекао је Илић.

Новинаре је занимало и да ли играч размишља о репрезентацији.

„У овом тренутку – не. Немам право на то. Морам да играм и да се докажем, а после тога ћу можда и моћи да помишљам“, рекао је Илић.

Уговор са Салцбургом раскинут је споразумно. Илић данас треба да прође лекарске прегледе и после тога ће се прикључити саиграчима на припремама у Анталији.

Ostavi poruku