Нећу више никада отићи у Сарајево, рекао је у четвртак навече у Загребу Мирослав – Ћиро Блажевић, бивши селектор фудбалске А репрезентације БиХ, након премијере документарног филма „Ћиро“.

Ciro-Blazevic-2„Тренер свих тренера“ пожалио се свим присутнима како је за вријеме трајања његове „мисије“ у БиХ у једном тренутку био великан, а мало касније био изложен страховитој критици.

„У уторак сам био у Сарајеву како бих примио награду за личност године, али сам на крају све присутне расплакао јер сам рекао истину. Наиме, у посљедње вријеме, како људи у БиХ све више схватају да их нисам одвео на СП, све ме више убадају преко медија. Зато сам рекао да сам разочаран и да им не могу рећи ‘довиђења’, него ‘збогом’. Нећу више никада отићи у Сарајево, нажалост, иако носим тако дирљиве успомене, али уистину и велика разочарења. На крају формула мога посла добија своју нову потврду, а то је да су сатисфакције мале и разочарења велика. Све оне сатисфакције: ‘Ћиро, беже’, ‘Ћиро, Тито’, вјерујте све је то мање радосно од онога када се не направи успјех“, рекао је Блажевић у Загребу.

Радња филма је снимана током операције „Португал“, која је сматрана једном од најзначајнијих у Ћириној дугогодишњој тренерској каријери. Интересантне кадрове гледаоци могу видјети из свлачионице на полувремену утакмице у Зеници, затим у ходнику пред излазак на терен, те доста других занимљивих кадрова.

„Овај филм показује како је човјек у једном тренутку бог, а онда одједанпут нико и ништа. Увијек сам се плашио тога, јер у БиХ сам у једном тренутку заиста био нешто велико и знао сам да ћу на крају ипак пасти и бити опет онај мали Ћиро. И да сам успио и отишао на СП, крај је увијек исти, јер не познајем ниједног човјека који је константно био на врху“, казао је Блажевић.

Ostavi poruku