Ријад Рустемпашић, Абдулах Ханџић и Едис Велић сутра би требало да се пред Судом БиХ изјасне о кривици за тероризам, трговину оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене.

Edis-Velic-1О кривици ће се изјаснити и Мухамед Рустемпашић и Едис Строил који се терете за неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе, као и за удруживање ради чињења кривичних дјела, саопштено је из Суда.

Оптужница терети Ријада Рустемпашића да је организовао групу чији су чланови постали Ханџић, Велић, Мухамед Рустемпашић и Строил, и да су они набављали и посједовали оружје, експлозив и различите производе двојне намјене подобне за израду импровизованих експлозивних направа, те видео снимке обука за руковање оружјем и за борбена дејства.

Све ово припремано је у намјери да се изведе напад на један од идентификованих објеката ради озбиљног застрашивања становништва и дестабилизације основних политичких, уставних, привредних и друштвених структура БиХ, што представља пријетњу безбједности БиХ на унутрашњем и међународном плану, наводи се у саопштењу.

Почетак рочишта заказан је за 10.00 часова.

Ostavi poruku