Иначе не дијелим комплименте, али Емир Спахић ме заиста одушевио, рекао је јуче у разговору за „Независне новине“ Сафет Сушић, селектор фудбалске репрезентације БиХ.

Emir-Spahic-1Први стратег у сриједу навече гледао је утакмицу француског првенства између Ланса и Монпелијеа (0:1), у којој је Спахић још једном показао свој врхунски квалитет.

„Нисам никада раније уживо имао прилику гледати Спахића. Показао је да игра феноменално. Одавно нисам видио да један одбрамбени фудбалер игра са таквом лакоћом и рекао бих елеганцијом. Врло се лако ослобађа лопте и оно што је најважније улијева потпуну сигурност читавој одбрани. Не прави беспотребна избијања лопте, већ прими лопту и без проблема одигра дуги или кратки пас“, истакао је Сушић.

За разлику од прошлог викенда када је гледао утакмице Ведада Ибишевића, Сејада Салиховића, Звјездана Мисимовића и Едина Џеке у Бундес лиги, Сушић се у сриједу након меча у Француској састао са Спахићем.

„Разговарали смо десетак минута. Причали смо о играчима које би евентуално требало позвати. Спахић се сложио да Хасана Салихамиџића и Сашу Папца треба покушати вратити у државни тим. Сложили смо се да имамо добар тим, али да ипак фали још неколико квалитетних фудбалера како бисмо остварили успјех и жељени циљ“, рекао је Сушић.

„Јануарску турнеју“ обиласка бх. интернационалаца Сушић би требало да заврши крајем мјесеца, кад планира гледати Миралема Пјанића.

Ostavi poruku