Inače ne dijelim komplimente, ali Emir Spahić me zaista oduševio, rekao je juče u razgovoru za „Nezavisne novine“ Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH.

Emir-Spahic-1Prvi strateg u srijedu naveče gledao je utakmicu francuskog prvenstva između Lansa i Monpelijea (0:1), u kojoj je Spahić još jednom pokazao svoj vrhunski kvalitet.

„Nisam nikada ranije uživo imao priliku gledati Spahića. Pokazao je da igra fenomenalno. Odavno nisam vidio da jedan odbrambeni fudbaler igra sa takvom lakoćom i rekao bih elegancijom. Vrlo se lako oslobađa lopte i ono što je najvažnije ulijeva potpunu sigurnost čitavoj odbrani. Ne pravi bespotrebna izbijanja lopte, već primi loptu i bez problema odigra dugi ili kratki pas“, istakao je Sušić.

Za razliku od prošlog vikenda kada je gledao utakmice Vedada Ibiševića, Sejada Salihovića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke u Bundes ligi, Sušić se u srijedu nakon meča u Francuskoj sastao sa Spahićem.

„Razgovarali smo desetak minuta. Pričali smo o igračima koje bi eventualno trebalo pozvati. Spahić se složio da Hasana Salihamidžića i Sašu Papca treba pokušati vratiti u državni tim. Složili smo se da imamo dobar tim, ali da ipak fali još nekoliko kvalitetnih fudbalera kako bismo ostvarili uspjeh i željeni cilj“, rekao je Sušić.

„Januarsku turneju“ obilaska bh. internacionalaca Sušić bi trebalo da završi krajem mjeseca, kad planira gledati Miralema Pjanića.

Ostavi poruku