На стадиону „Полице“ јуче је одржана прозивка фудбалера Леотара, а обавио ју је нови шеф стручног штаба Горан Скакић.

Goran-Sakic-1Скакићу је ово трећи тренерски мандат на Полицама, а по неписаном правилу, увијек је долазио када је на „Полицама“ требало „гасити пожар“. Скакић је и као голман бранио боје Леотара и неколико сезона био понајбољи играч требињског клуба.

Он је обавио интерни разговор са играчима и изложио им своје планове.

„Надам се да ће мој трећи тренерски мандат на ‘Полицама’ бити трећа срећа, јер сам ја и као играч оставио велики траг у Леотару, који заузима једно посебно мјесто. Леотар је клуб са великим захтјевима и један од највећих у БиХ. Што се мене тиче, ја ћу дати све од себе да направимо добар резултат. Имамо много нагомиланих проблема са играчима и надам се да ћемо их заједно са Предсједништвом рјешавати у ходу. Према плану, првих седам дана радићемо у Требињу, па ћемо отићи негдје на припреме, ако будемо у могућности. Ако не, онда ћемо остати у Требињу, гдје имамо добре услове за рад“, казао је он.

Уз Горана Скакића, стручни штаб чине први помоћник Предраг Вукићевић, кондициони тренер Срђан Куљић и тренер голмана Веселин Климовић.

Прије првог тренинга, који је водио Предраг Вукићевић, играчима се обратио замјеник начелника општине Требиње Зоран П. Сорајић.

„Желим да вам пожелим добродошлицу на почетак припрема и да вам представим новог шефа стручног штаба. Припреме почињу већ данас. Што се тиче остале проблематике, више ћу моћи да кажем након понедјељка, када ће бити одржана сједница Скупштине ФК Леотар, на којој ће бити именовани чланови Управног одбора клуба, а међу њима ће бити изабран и предсједник. Не желим ништа да обећавам, већ молим за стрпљење, а након именовања нових чланова УО, све проблеме које сте имали, имате или ћете имати моћи ћете с њима да рјешавате. Желим вам успјешан почетак рада и надам се да ћемо ову сезону привести крају на најбољи могући начин“, казао је Сорајић.

Од првог дана играчи ће тренирати у два термина. Што се тиче појачања, за сада чекају нови УО и сједницу Скупштине, која би требало да ријеши многе проблеме у клубу. На прозивци се појавио и Бранко Шешлија, који је уговором везан за Жељезничар, али ће се наредних дана знати његов статус.

На прозивци 23 играча

Прозивци су присуствовала 23 фудбалера: Новица Берак, Душан Берак, Вукмир Мијановић и Младен Кукрика (голмани), Владимир Тодоровић, Гаврило Чорлија, Анел Рамић, Срђан Андрић, Бојан Магазин, Рајко Комненић, Дејан Рашевић, Јовица Вицо, Дарко Дреч, Жуниор Жаир Соуто, Милорад Цимирот, Жељко Радовић, Бојан Вучинић, Олег Ћурић, Раде Бошковић, Лазар Зечевић, Мирослав Прело, Марко Тохољ и Бранко Шешлија. Оправдано су одсуствовали: Рајко Ћеранић, Драган Ристић, Александар Трнинић и Ненад Зечевић и очекује се да се наредних дана прикључе припремама. Од играча који су били на прозивци нису тренирали Олег Ћурић и Гаврило Чорлија. Клуб су напустили Радош Протић, коме је истекла шестомјесечна позајмица из Рада, и Звездан Лазић, коме је истекао уговор.

Ostavi poruku