Na stadionu „Police“ juče je održana prozivka fudbalera Leotara, a obavio ju je novi šef stručnog štaba Goran Skakić.

Goran-Sakic-1Skakiću je ovo treći trenerski mandat na Policama, a po nepisanom pravilu, uvijek je dolazio kada je na „Policama“ trebalo „gasiti požar“. Skakić je i kao golman branio boje Leotara i nekoliko sezona bio ponajbolji igrač trebinjskog kluba.

On je obavio interni razgovor sa igračima i izložio im svoje planove.

„Nadam se da će moj treći trenerski mandat na ‘Policama’ biti treća sreća, jer sam ja i kao igrač ostavio veliki trag u Leotaru, koji zauzima jedno posebno mjesto. Leotar je klub sa velikim zahtjevima i jedan od najvećih u BiH. Što se mene tiče, ja ću dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Imamo mnogo nagomilanih problema sa igračima i nadam se da ćemo ih zajedno sa Predsjedništvom rješavati u hodu. Prema planu, prvih sedam dana radićemo u Trebinju, pa ćemo otići negdje na pripreme, ako budemo u mogućnosti. Ako ne, onda ćemo ostati u Trebinju, gdje imamo dobre uslove za rad“, kazao je on.

Uz Gorana Skakića, stručni štab čine prvi pomoćnik Predrag Vukićević, kondicioni trener Srđan Kuljić i trener golmana Veselin Klimović.

Prije prvog treninga, koji je vodio Predrag Vukićević, igračima se obratio zamjenik načelnika opštine Trebinje Zoran P. Sorajić.

„Želim da vam poželim dobrodošlicu na početak priprema i da vam predstavim novog šefa stručnog štaba. Pripreme počinju već danas. Što se tiče ostale problematike, više ću moći da kažem nakon ponedjeljka, kada će biti održana sjednica Skupštine FK Leotar, na kojoj će biti imenovani članovi Upravnog odbora kluba, a među njima će biti izabran i predsjednik. Ne želim ništa da obećavam, već molim za strpljenje, a nakon imenovanja novih članova UO, sve probleme koje ste imali, imate ili ćete imati moći ćete s njima da rješavate. Želim vam uspješan početak rada i nadam se da ćemo ovu sezonu privesti kraju na najbolji mogući način“, kazao je Sorajić.

Od prvog dana igrači će trenirati u dva termina. Što se tiče pojačanja, za sada čekaju novi UO i sjednicu Skupštine, koja bi trebalo da riješi mnoge probleme u klubu. Na prozivci se pojavio i Branko Šešlija, koji je ugovorom vezan za Željezničar, ali će se narednih dana znati njegov status.

Na prozivci 23 igrača

Prozivci su prisustvovala 23 fudbalera: Novica Berak, Dušan Berak, Vukmir Mijanović i Mladen Kukrika (golmani), Vladimir Todorović, Gavrilo Čorlija, Anel Ramić, Srđan Andrić, Bojan Magazin, Rajko Komnenić, Dejan Rašević, Jovica Vico, Darko Dreč, Žunior Žair Souto, Milorad Cimirot, Željko Radović, Bojan Vučinić, Oleg Ćurić, Rade Bošković, Lazar Zečević, Miroslav Prelo, Marko Toholj i Branko Šešlija. Opravdano su odsustvovali: Rajko Ćeranić, Dragan Ristić, Aleksandar Trninić i Nenad Zečević i očekuje se da se narednih dana priključe pripremama. Od igrača koji su bili na prozivci nisu trenirali Oleg Ćurić i Gavrilo Čorlija. Klub su napustili Radoš Protić, kome je istekla šestomjesečna pozajmica iz Rada, i Zvezdan Lazić, kome je istekao ugovor.

Ostavi poruku