Iako je objavljeno da je transfer Stojana Vranješa iz Fudbalskog kluba Borac u FK Panduri gotova stvar, u zadnji trenutak se pojavio njegov menadžer koji je od kluba tražio procenat od transfera. 

FK-Borac-2Borac je za vezistu trebao da inkasira 75.000 evra, a Srđan Jeremić tražio je od kluba 10.000 evra za koje tvrdi da mu pripadaju.

„Niko u obeštećenje koje pripada klubu ne može da se ugrađuje i da traži ustupke i procente. Obeštećenje od transfera pripada klubu i samo klubu“, rekao je Radmilo Šipovac, direktor banjalučkog premijerligaša.

Šipovac ističe da je nakon ovih dešavanja transfer Vranješa u rumunski Panduri pod znakom pitanja.

„Uprava Borca je za igrača dogovorila obeštećenje od 75.000 evra, a njegov menadžer je od nas tražio svoj procenat. Mi s Jeremićem nemamo potpisan ugovor, a sa njim nismo sklapali poslove. Ako je on Vranješov menadžer, neka od njega uzme svoj procenat, mi s tim nemamo ništa“, izjavio je Šipovac.

Jeremić je izjavio da su čelni ljudi banjalučkog premijerligaša nekorektni prema igraču i istakao da igrač može da podigne tužbu protiv kluba i tako postane slobodan igrač.

„U Borcu su napravili problem zbog sume od 10.000 evra. Transfer se sada može realizovati tako što će Vranješ da tuži klub i postane slobodan. Ukoliko se to desi, Borac za njega neće dobiti ni evro obeštećenja“, rekao je Jeremić.

Ovo nije prvi posao Jeremića i Borca, jer je on realizovao transfer Ognjena Vranješa u Crvenu zvezdu, a posao je odradio sa bivšim direktorom i predsjednikom kluba.

„Za klub sam odradio i transfer Stojanovog brata Ognjena Vranješa u Zvezdu. Iznos tog transfera je bio 100.000 evra, a tada nisam uzeo ni jedan jedini evro“, izjavio je Jeremić.

Nakon što je saznao da postoji šansa da igrač tuži klub i kao slobodan igrač napusti klub, direktor drugoplasirane ekipe Premijer lige BiH je istakao:

„Ako na takav način želi da ode iz Borca, onda neka izvoli. To ide njemu na čast. Vrijeme je da Borac ne bude uvijek oštećena strana u svim poslovima. Ponoviću da oni igrači koji ne budu imali potpisane ugovore na godinu i po dana neće moći da putuju sa ostatkom ekipe na drugi dio priprema u Antaliju“.

Za razliku od Vranješa, transfer Bojana Petrića u Standard iz Liježa je na pragu realizacije. Defanzivac Borca danas će odigrati kontrolni meč za belgijski tim protiv Mehelena i nakon toga bi trebao da potpiše ugovor.

„Ukoliko Petrić potpiše ugovor sa Standardom, mi mu nećemo praviti probleme jer se radi o korektnom momku“, rekao je Šipovac.

Borac bi od učesnika Lige šampiona na ime obeštećenja trebao da dobije 40.000 evra.

Ostavi poruku