Иако је објављено да је трансфер Стојана Врањеша из Фудбалског клуба Борац у ФК Пандури готова ствар, у задњи тренутак се појавио његов менаџер који је од клуба тражио проценат од трансфера. 

FK-Borac-2Борац је за везисту требао да инкасира 75.000 евра, а Срђан Јеремић тражио је од клуба 10.000 евра за које тврди да му припадају.

„Нико у обештећење које припада клубу не може да се уграђује и да тражи уступке и проценте. Обештећење од трансфера припада клубу и само клубу“, рекао је Радмило Шиповац, директор бањалучког премијерлигаша.

Шиповац истиче да је након ових дешавања трансфер Врањеша у румунски Пандури под знаком питања.

„Управа Борца је за играча договорила обештећење од 75.000 евра, а његов менаџер је од нас тражио свој проценат. Ми с Јеремићем немамо потписан уговор, а са њим нисмо склапали послове. Ако је он Врањешов менаџер, нека од њега узме свој проценат, ми с тим немамо ништа“, изјавио је Шиповац.

Јеремић је изјавио да су челни људи бањалучког премијерлигаша некоректни према играчу и истакао да играч може да подигне тужбу против клуба и тако постане слободан играч.

„У Борцу су направили проблем због суме од 10.000 евра. Трансфер се сада може реализовати тако што ће Врањеш да тужи клуб и постане слободан. Уколико се то деси, Борац за њега неће добити ни евро обештећења“, рекао је Јеремић.

Ово није први посао Јеремића и Борца, јер је он реализовао трансфер Огњена Врањеша у Црвену звезду, а посао је одрадио са бившим директором и предсједником клуба.

„За клуб сам одрадио и трансфер Стојановог брата Огњена Врањеша у Звезду. Износ тог трансфера је био 100.000 евра, а тада нисам узео ни један једини евро“, изјавио је Јеремић.

Након што је сазнао да постоји шанса да играч тужи клуб и као слободан играч напусти клуб, директор другопласиране екипе Премијер лиге БиХ је истакао:

„Ако на такав начин жели да оде из Борца, онда нека изволи. То иде њему на част. Вријеме је да Борац не буде увијек оштећена страна у свим пословима. Поновићу да они играчи који не буду имали потписане уговоре на годину и по дана неће моћи да путују са остатком екипе на други дио припрема у Анталију“.

За разлику од Врањеша, трансфер Бојана Петрића у Стандард из Лијежа је на прагу реализације. Дефанзивац Борца данас ће одиграти контролни меч за белгијски тим против Мехелена и након тога би требао да потпише уговор.

„Уколико Петрић потпише уговор са Стандардом, ми му нећемо правити проблеме јер се ради о коректном момку“, рекао је Шиповац.

Борац би од учесника Лиге шампиона на име обештећења требао да добије 40.000 евра.

Ostavi poruku