I dok se za bh. reprezentativca Edina Džeku otima pola Evrope, njegov nasljednik bi mogao da dođe iz Švedske. Ime mu je Emir Kujović i napadač je Halmštadta.

Emir-Kujovic-1Italijanski portal Calciomercato piše kako su za 21-godišnjeg Šveđanina interes pokazali mnogi klubovi, među kojima je i Volfsburg, njemački prvak, u kojem hljeb zarađuje pravi Džeko.

Kako je sve izvjesnije da će Džeko uskoro napustiti klub, Volfsburg kao jednu od mogućnosti razmatra i angažman „švedskog Džeke“. Međutim, nisu samo „vukovi“ zainteresovani za usluge 194 centimetara visokog centarfora. Kujovića želi i Lacio, kao i neki turski prvoligaški klubovi.

Kujović je odigrao dvije utakmice za švedsku U-21 reprezentaciju, ali ima i bosanskohercegovačko državljanstvo. Nedavno je izrazio želju da zaigra na višem nivou, a Halmštadt za njegove usluge traži milion evra.

„Moj menadžer mi je rekao da me traži mnogo inostranih klubova, što je dobro, jer želim da igram u jačoj ligi od Švedske. Mlad sam, još učim, ali osjećam da sam spreman za veće izazove“, rekao je Kujović za Calciomercato.

Mladi fudbaler kaže da mu posebno godi ponuda rimskog kluba:

„Lacio je fantastičan klub. Volim Seriju A, odgovara mojoj igri iako su u njoj najbolji defanzivci svijeta.“

Na pitanje da li je on „novi Džeko“ , Kujović je odigovorio:

„Ne znam, više volim da kažem da sam novi Emir Kujović. Znam Džeku, ali u Švedskoj me, na primjer, upoređuju s Elmanderom. No, moja želja je da me svi znaju kao Emira Kujovića.“

Ostavi poruku