И док се за бх. репрезентативца Едина Џеку отима пола Европе, његов насљедник би могао да дође из Шведске. Име му је Емир Кујовић и нападач је Халмштадта.

Emir-Kujovic-1Италијански портал Цалциомерцато пише како су за 21-годишњег Швеђанина интерес показали многи клубови, међу којима је и Волфсбург, њемачки првак, у којем хљеб зарађује прави Џеко.

Како је све извјесније да ће Џеко ускоро напустити клуб, Волфсбург као једну од могућности разматра и ангажман „шведског Џеке“. Међутим, нису само „вукови“ заинтересовани за услуге 194 центиметара високог центарфора. Кујовића жели и Лацио, као и неки турски прволигашки клубови.

Кујовић је одиграо двије утакмице за шведску У-21 репрезентацију, али има и босанскохерцеговачко држављанство. Недавно је изразио жељу да заигра на вишем нивоу, а Халмштадт за његове услуге тражи милион евра.

„Мој менаџер ми је рекао да ме тражи много иностраних клубова, што је добро, јер желим да играм у јачој лиги од Шведске. Млад сам, још учим, али осјећам да сам спреман за веће изазове“, рекао је Кујовић за Цалциомерцато.

Млади фудбалер каже да му посебно годи понуда римског клуба:

„Лацио је фантастичан клуб. Волим Серију А, одговара мојој игри иако су у њој најбољи дефанзивци свијета.“

На питање да ли је он „нови Џеко“ , Кујовић је одиговорио:

„Не знам, више волим да кажем да сам нови Емир Кујовић. Знам Џеку, али у Шведској ме, на примјер, упоређују с Елмандером. Но, моја жеља је да ме сви знају као Емира Кујовића.“

Ostavi poruku