Најбољи рукометаши Србије поражени су у Линцу у мечу другог кола групе Б Европског првенства од Данске са 28:23. У екипи Србије Жарко Шешум, Момир Илић и Иван Станковић постигли су по четири поготка, док су по три додали Александар Стојановић и Ненад Вучковић.

rukomet-srbija-3У екипи актуелног европског шампиона Данске, најбољи је био Андерс Јенсен Егерт са 10 голова, а по пет су постигли Ханс Линдберг и Микел Хансен.

Репрезентације Србије има један бод у Групи Б, после ремија са Исландом (29:29), док је Данска на првом месту са четири бода. У првој утакмици Групе Б Аустрија и Исланд одиграли су данас нерешено 37:37.

Данци су потпуно доминирали у првом полувремену, повели су са 7:4, а прикључак је у тим тренуцима држао Илић са три гола. Рукометаши Србије су направили много грешака у нападу, што је актуелни европски шампион искористио и увећавао предност.

У тим тренуцима изабраници Сеада Хасанфендића нису имали решење за Егерта који је до краја полувремена постигао шест голова. Данци су највећу предност у првом делу игре од седам голова стекли у 26. минуту (14:7).

У завршници деонице разиграо се Александар Стојановић са три поготка, али то није било довољно да се рукометаши Србије до краја полувремена значајније приближе противнику.

Данци су и у другом полувремену наставили са добром игром, искусно су чували предност, а рукометаши Србије су у неколико наврата успевали да се приближе на пет голова заостатка.

У завршници утакмице, Србија је заиграла нешто боље и успела серијом од 3:0 да дође до 21:24, да би Илић голом из седмерца смањио на три гола заостатка (23:26). Али, рукометаши Србије до краја нису успели да угрозе сигурне Данце и у последњем колу ће покушати да обезбеде пласман у другу фазу такмичења.

Србија: Станић, Пејановић, Перић, Којић, Шешу, Никчевић, Стојановић, Тоскић, Илић, Марковић, Анђелковић, Лапчевић, Виловски, Вучковић, Ненадић, Станковић.

Данска: Хвид, Лаен, Ларс Кристијансен, Егерт Јенсен, Спелберг, Хансен, Саруп, Каспер Нилсен, Мадс Кристијансен, Симон Кристијансен, Маркусен, Петерсен, Моргесен, Јоргесен, Хенрик Кнудсен, Јакобсен, Линдберг, Хансен, Крејберг, Хандструп, Симон Јенсен, Мадсен, Данијел Свенсон.

У другом мечу наше групе домаћин Аустрија и селекција Ислада одиграли су нерешено 37:37.

У последњем колу састају се:
Србија – Аустрија
Данска – Исланд

Репрезентација Србије је у првом колу групе Б на шампионату у Аустрији одиграла нерешено против Исланда 29:29, док су Данци победили домаћина, Аустрију, са 33:29.

Табела групе Б:
1. Данска 2 2 0 0 4
2. Исланд 2 0 2 0 2
3. Аустрија 2 0 1 1 1
4. Србија 2 0 1 1 1

Ostavi poruku