Ana Ivanović u drugom kolu Grend slem turnira u Melburnu poražena je od Argentinke Hisele Dulko sa 2:1 u setovima.

Ana-Ivanovic-3Dulko je već u drugom gemu odluzela servis našoj teniserki, koja je na isti način uzvratila u trećem, ali je argentinka ponovo napravila brejk u petom gemu.

U veoma važnom trenutku, u osmom gemu Ana je uzvratila i drugi brejk i izjednačila na 4:4, da bi nakon toga konačno prešla u vođstvo. Ali, Ana je nakon toga napravila nekoliko neiznuđenih grešaka i dozvolila protivnici da preokrene rezultat na 6:5. Do tog trenutka naša teniserka imala je već 21 neiznuđenu grešku i 19 vinera. Ipak, vratila je brejk u veoma važnom trenutku i ponovo izjednačila na 6:6. U izuzetno uzbudljivom taj-brejku Ana je uspela da bude bolja i povede sa 1:o u prvom setu.

Drugi set Ana je započela kao njena protivnica prvi-sa dva osvojena gema, ali je Dulko uzvratila tako što je osvojila naredna četiri. Naša teniserka broj neiznuđenih grešaka popela je na 41, a i drugi set po neizvesnosti ličio je na prvi, s tim što je na kraju pripao argentinki koja je odlučujući gem osvojila brejkom.

U trećem setu  Ana je ponovo jurila minus os dva brejka, jedan je nadoknadila u sedmom gemu, a naredni u devetom i smanjila vođstvo Dulkove sa 5:1 na 5:4. Ipak, to nije bilo dovoljno da spasi set i meč, jer je Argentinka osvojila sledeći gem, trijumfovala i obezbedila plasman u 3. kolo.

Ostavi poruku