Ана Ивановић у другом колу Гренд слем турнира у Мелбурну поражена је од Аргентинке Хиселе Дулко са 2:1 у сетовима.

Ana-Ivanovic-3Дулко је већ у другом гему одлузела сервис нашој тенисерки, која је на исти начин узвратила у трећем, али је аргентинка поново направила брејк у петом гему.

У веома важном тренутку, у осмом гему Ана је узвратила и други брејк и изједначила на 4:4, да би након тога коначно прешла у вођство. Али, Ана је након тога направила неколико неизнуђених грешака и дозволила противници да преокрене резултат на 6:5. До тог тренутка наша тенисерка имала је већ 21 неизнуђену грешку и 19 винера. Ипак, вратила је брејк у веома важном тренутку и поново изједначила на 6:6. У изузетно узбудљивом тај-брејку Ана је успела да буде боља и поведе са 1:о у првом сету.

Други сет Ана је започела као њена противница први-са два освојена гема, али је Дулко узвратила тако што је освојила наредна четири. Наша тенисерка број неизнуђених грешака попела је на 41, а и други сет по неизвесности личио је на први, с тим што је на крају припао аргентинки која је одлучујући гем освојила брејком.

У трећем сету  Ана је поново јурила минус ос два брејка, један је надокнадила у седмом гему, а наредни у деветом и смањила вођство Дулкове са 5:1 на 5:4. Ипак, то није било довољно да спаси сет и меч, јер је Аргентинка освојила следећи гем, тријумфовала и обезбедила пласман у 3. коло.

Ostavi poruku