Виктор Троицки неће играти у 3. колу турнира у Мелбурну. Поражен од Немца Флоријана Мајера са 3:1.

Viktor-Troicki-2Виктор Троицки је завршио, другу годину заредом, учешће на првом гренд слему сезоне у другој рунди такмичења.

Српски тенисер поражен је од 60. тенисера света, Немца Флоријана Мајера са 3:1 у сетовима (4:6, 6:4, 7:6, 6:1).

На старту меча све је одлично кренуло за Виктора. Сигурно је одиграо први сет, добио 6:4, и тада је изгледало да Троицки неће имати превише тежак посао.

Међутим, Немац се уозбиљио, заиграо много боље, и врло брзо освојио други сет, истим резултатом 6:4.

Трећи, свакако најузбудљивији сет у мечу, донео је велику борбу између Троицког и Мајера. Иако је Мајер био неколико пута у предности, Троицки је изједначио на 6:6, али је Немац на крају славио у „тај брејку“, који је добио са 7:2.

Четврти сет био је и последњи на мечу. Много брже и лакше него што се очекивало Немац је четврти сет привео крају, и добио 6:1.

Укупно је меч трајао два сата и 44 минута, а Троицки би узрок пораза могао да тражи у великом броју грешака (18) и лошем другом сервису, при коме је освојио само 43 одсто поена наспрам 62 одсто Флоријана Мајера.

Троицки ће такмичење у Мелбурну наставити у дублу у коме ће наступати са Швајцарцем Марком Кјудинелијем и у првом колу играти против Израелца Дудија Селе и Игора Куњицина из Русије.

Ostavi poruku