Viktor Troicki neće igrati u 3. kolu turnira u Melburnu. Poražen od Nemca Florijana Majera sa 3:1.

Viktor-Troicki-2Viktor Troicki je završio, drugu godinu zaredom, učešće na prvom grend slemu sezone u drugoj rundi takmičenja.

Srpski teniser poražen je od 60. tenisera sveta, Nemca Florijana Majera sa 3:1 u setovima (4:6, 6:4, 7:6, 6:1).

Na startu meča sve je odlično krenulo za Viktora. Sigurno je odigrao prvi set, dobio 6:4, i tada je izgledalo da Troicki neće imati previše težak posao.

Međutim, Nemac se uozbiljio, zaigrao mnogo bolje, i vrlo brzo osvojio drugi set, istim rezultatom 6:4.

Treći, svakako najuzbudljiviji set u meču, doneo je veliku borbu između Troickog i Majera. Iako je Majer bio nekoliko puta u prednosti, Troicki je izjednačio na 6:6, ali je Nemac na kraju slavio u „taj brejku“, koji je dobio sa 7:2.

Četvrti set bio je i poslednji na meču. Mnogo brže i lakše nego što se očekivalo Nemac je četvrti set priveo kraju, i dobio 6:1.

Ukupno je meč trajao dva sata i 44 minuta, a Troicki bi uzrok poraza mogao da traži u velikom broju grešaka (18) i lošem drugom servisu, pri kome je osvojio samo 43 odsto poena naspram 62 odsto Florijana Majera.

Troicki će takmičenje u Melburnu nastaviti u dublu u kome će nastupati sa Švajcarcem Markom Kjudinelijem i u prvom kolu igrati protiv Izraelca Dudija Sele i Igora Kunjicina iz Rusije.

Ostavi poruku