Janko Tipsarević u paru sa Jen-Hsun Luom sa Tajva nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Melburnu. Oni su poraženi od Britanaca Kolina Fleminga i Kena Skupskog sa 2:0 (7:5, 6:4).

Janko-Tipsarevic-2Posle uspešnog starta u singlu, Janko Tipsarević nije uspeo da obru formu pokaže i u dublu i prođe u naredno kolo na Otvorenom prvenstvu Australije.

Prvi set doneo je veliku borbu na obe stranr. Do rezultata 6:5 za Fleminga i Skupskog, oba para su uspevala da osvoje svoje servise. U odlučujućem gemu prvog seta na servis Lua, Britanci osvajaju dve set lopte, prvu nekoristi, drugu uspevaju za konačnih 7:5 u prvom setu.

U drugom setu viđen je još lepši tenis. Prvi su servirali Britanci i osvojili svoj servis. Na servis Tipsarevića protivnici stižu do prilike za brejk, međutim, Janko i Lu uspevaju da se odbrane i osvoje svoj servis. Pri rezultatu 2:2, Tipsarević i Lu prave brejk, koji potom uspevaju da materijalizuju – 4:2.

Kada se očekivalo da će meč ući u treći set, Britanci su zaigrali na sve ili ništa. To im se isplatilo, Janko i Lu nisu imali rešenja za igru britanaca i do kraja meča sve gemove su osvojili Fleming i Skupski, za konačnih 6:4 u drugom setu.

Preovog meča na istom terenu su odigrana dva dubla:
Amritraj/Devarman – Keretani/Retenmajer 1:2 (5:7, 6:4, 7:5) i
Junaid/Lučak – Levinski/Parot 2:1 (4:6, 7:6, 6:2)

Ostavi poruku