Јанко Типсаревић у пару са Јен-Хсун Луом са Тајва није успео да се пласира у друго коло турнира у Мелбурну. Они су поражени од Британаца Колина Флеминга и Кена Скупског са 2:0 (7:5, 6:4).

Janko-Tipsarevic-2После успешног старта у синглу, Јанко Типсаревић није успео да обру форму покаже и у дублу и прође у наредно коло на Отвореном првенству Аустралије.

Први сет донео је велику борбу на обе странр. До резултата 6:5 за Флеминга и Скупског, оба пара су успевала да освоје своје сервисе. У одлучујућем гему првог сета на сервис Луа, Британци освајају две сет лопте, прву некористи, другу успевају за коначних 7:5 у првом сету.

У другом сету виђен је још лепши тенис. Први су сервирали Британци и освојили свој сервис. На сервис Типсаревића противници стижу до прилике за брејк, међутим, Јанко и Лу успевају да се одбране и освоје свој сервис. При резултату 2:2, Типсаревић и Лу праве брејк, који потом успевају да материјализују – 4:2.

Када се очекивало да ће меч ући у трећи сет, Британци су заиграли на све или ништа. То им се исплатило, Јанко и Лу нису имали решења за игру британаца и до краја меча све гемове су освојили Флеминг и Скупски, за коначних 6:4 у другом сету.

Преовог меча на истом терену су одиграна два дубла:
Амритрај/Деварман – Керетани/Ретенмајер 1:2 (5:7, 6:4, 7:5) и
Јунаид/Лучак – Левински/Парот 2:1 (4:6, 7:6, 6:2)

Ostavi poruku