Трећег дана такмичења на Отвореном првенству Аустралије Србију ће у синглу представљати Јелена Јанковић и Виктор Троицки, док ће Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић наступати у мушком дублу.

Nenad-Zimonjic-1Јанковићева, осми носилац у Мелбурну, у другом колу ће играти са Британком Кејти О’Брајан, која је тренутно 87. на светској WТА ранг листи.

Програм на Аустралијан опену почиње у 11 сати по локалном, а један час у ноћи између уторка и среде по средњоевропском времену, а дуел Јелене Јанковић и Кејти О’Брајан биће четврти меч на другом терену.

Одмах по завршетку тог дуела на исти терен изаћи ће и Зимоњић, који ће са Канађанином Данијелом Нестором играти против Аустралијанаца Семјуела Грота и Џејсона Каблера у првом колу мушког дубла у коме су он и његов партнер постављени за друге носиоце.

Троицки, 29. носилац у мушком синглу, играће четврти меч на терену број 13, а противник у другом колу турнира биће му 60. тенисер света Флоријан Мареј из Немачке.

Такмичење у дублу почеће и Јанко Типсаревић, који ће са Јен-Хсун Луом са Тајва играти против Британаца Колина Флеминга и Кена Скупског трећи меч на терену број пет.

Српски тенисери су у досадашњем току такмичења на Отвореном првенству Аустралије имали максималан учинак, пошто су на првим мечевима у синглу победе остварили Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Новак Ђоковић, Виктор Троицки и Јанко Типсаревић.

Ostavi poruku