Naslovna Sport I Janko odličan

I Janko odličan

0

Prvi ispit u Melburnu položio i Janko Tipsarević. Srpski teniser savladao 17-godišnjeg Amerikanca Rajana Harisona sa 3:0 u setovima.

Nakon Jelene, Ane i Viktora, i Janko upisao prvu pobedu na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije.

Janko Tipsarević, 36. teniser sveta, pobedio je 17-godišnjeg Amerikanca Rajana Harisona, sa 3:0 u setovima (6:2, 6:4, 7:6).

Mladi Harison uspeo je da pruži kakav-takav otpor srpskom teniseru, a pošteno ga je namučio u trećem setu, koji je Janko dobio „na mišiće“, u „taj brejku“.

U prvom setu Amerikanac je poveo sa 1:0, ali je Janko vrlo brzo preokrenuo na 4:1, i bez večih problema priveo kraju prvi deo igre.

U drugom setu Tipsarević je nastavio sa odličnom igrom, i slavio na kraju sa 6:4.

Treći, i na kraju će se ispostaviti i poslednji, bio je malo „čupav“. Mladi Amerikanac je zaigrao malo ozbiljnije i bio u vođstvu 6:5. Janko je uspeo da izjednači, i uvede treći set u „taj brejk“.

Tipsarević je poveo sa 1:0 u „taj brejku“, ali je Harison preokrenuo na 2:1 i tako poručio iskusnijem kolegi da neće jeftino prodati kožu. Međutim, nakon vođstva Amerikanca od 3:2, Janko je dodao gas, i sa nekoliko vezanih poena završio meč.

Harison je na 341. mestu ATP liste, a u Melburnu se takmičio zahvaljujući specijalnom pozivu organizatora, takozvanoj „vajld karti“.

Tipsarevića u drugom kolu očekuje meč sa Tomijem Hasom, koji je pobedio Simona Greula.

Izvor: RTS

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version