Први испит у Мелбурну положио и Јанко Типсаревић. Српски тенисер савладао 17-годишњег Американца Рајана Харисона са 3:0 у сетовима.

Janko-Tipsarevic-1Након Јелене, Ане и Виктора, и Јанко уписао прву победу на овогодишњем Отвореном првенству Аустралије.

Јанко Типсаревић, 36. тенисер света, победио је 17-годишњег Американца Рајана Харисона, са 3:0 у сетовима (6:2, 6:4, 7:6).

Млади Харисон успео је да пружи какав-такав отпор српском тенисеру, а поштено га је намучио у трећем сету, који је Јанко добио „на мишиће“, у „тај брејку“.

У првом сету Американац је повео са 1:0, али је Јанко врло брзо преокренуо на 4:1, и без вечих проблема привео крају први део игре.

У другом сету Типсаревић је наставио са одличном игром, и славио на крају са 6:4.

Трећи, и на крају ће се испоставити и последњи, био је мало „чупав“. Млади Американац је заиграо мало озбиљније и био у вођству 6:5. Јанко је успео да изједначи, и уведе трећи сет у „тај брејк“.

Типсаревић је повео са 1:0 у „тај брејку“, али је Харисон преокренуо на 2:1 и тако поручио искуснијем колеги да неће јефтино продати кожу. Међутим, након вођства Американца од 3:2, Јанко је додао гас, и са неколико везаних поена завршио меч.

Харисон је на 341. месту АТП листе, а у Мелбурну се такмичио захваљујући специјалном позиву организатора, такозваној „вајлд карти“.

Типсаревића у другом колу очекује меч са Томијем Хасом, који је победио Симона Греула.

Извор: РТС

Ostavi poruku