Naslovna Sport Ana Ivanović u drugom kolu

Ana Ivanović u drugom kolu

0

Ana Ivanović pobedila u prvom kolu Amerikanku Šenaj Peri, 107. igračicu sveta sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3. Ana je igrala dobro ali se od nje očekuju još bolje partije.

“ Srećna sam što sam na ovaj način započela takmičenje. Puno sam radila i samo moram biti strpljiva i rezultati će doći“, rekla je Ana po završetku ovog meča.

Ivanovićeva je 25-godišnju Amerikanku, koja je do glavnog žreba u Melburnu došla preko kvalifikacija, savladala u sva tri dosadašnja duela, od kojih je poslednji igran 2007. godine.

Naša teniserka će u drugom kolu igrati protiv pobednice meča u kome se sastaju Slovakinja Kučova i Dulko iz Argentine.

Naša teniserka je odlično počela meč, povela je u prvom gemu a već u drugom je bila blizu brejka, ali je Amerikanka ipak iskoristila prednost svog servisa i izjednačila na 1.1.

Novu priliku za brejk Ana je dobila u četvrtom gemu i ovog puta ju je iskoristila i povisila vođstvo na 3:1, ali je Peri na isti način „naterala“ našu teniserku da ne iskoristi prednost svog servisa i tako je uzvratila brejk.

U šestom gemu ovog seta, koji je trajao najduže od početka meča i bio obeležen sa čak četiri izjednačenja, Ana je napravila još jedan brejk i povela sa 4:2. I odlučujući gem naša teniserka osvojila je na servis protivnice, čime je povela sa 1:o u setovima.

Zahvaljujući činjenici da je imala bolju realizaciju prvog servisa i manji broj neiznuđenih grešaka, Ana je i u drugom setu povela sa 1:0, zatim i sa 3:1. Vodila je i sa 5:1, ali je Peri smanjila na 5:3.

Bez obzira na manji pad igre pri kraju drugog seta, naša teniserka je ipak sa ubedljivih 6:3 dobila drugi set i ukupnim rezultatom od 2:0, plasirala se u drugo kolo.

Izvor: RTS

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version