Ана Ивановић победила у првом колу Американку Шенај Пери, 107. играчицу света са 2:0, по сетовима 6:2, 6:3. Ана је играла добро али се од ње очекују још боље партије.

Ana-Ivanovic-2“ Срећна сам што сам на овај начин започела такмичење. Пуно сам радила и само морам бити стрпљива и резултати ће доћи“, рекла је Ана по завршетку овог меча.

Ивановићева је 25-годишњу Американку, која је до главног жреба у Мелбурну дошла преко квалификација, савладала у сва три досадашња дуела, од којих је последњи игран 2007. године.

Наша тенисерка ће у другом колу играти против победнице меча у коме се састају Словакиња Кучова и Дулко из Аргентине.

Наша тенисерка је одлично почела меч, повела је у првом гему а већ у другом је била близу брејка, али је Американка ипак искористила предност свог сервиса и изједначила на 1.1.

Нову прилику за брејк Ана је добила у четвртом гему и овог пута ју је искористила и повисила вођство на 3:1, али је Пери на исти начин „натерала“ нашу тенисерку да не искористи предност свог сервиса и тако је узвратила брејк.

У шестом гему овог сета, који је трајао најдуже од почетка меча и био обележен са чак четири изједначења, Ана је направила још један брејк и повела са 4:2. И одлучујући гем наша тенисерка освојила је на сервис противнице, чиме је повела са 1:о у сетовима.

Захваљујући чињеници да је имала бољу реализацију првог сервиса и мањи број неизнуђених грешака, Ана је и у другом сету повела са 1:0, затим и са 3:1. Водила је и са 5:1, али је Пери смањила на 5:3.

Без обзира на мањи пад игре при крају другог сета, наша тенисерка је ипак са убедљивих 6:3 добила други сет и укупним резултатом од 2:0, пласирала се у друго коло.

Извор: РТС

Ostavi poruku