Потпредсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Игор Радојичић изјавио је данас да не очекује да ће идућег мјесеца у Мадриду бити одржан састанак на коме би, како је најављивано, требало да присуствују страначки лидери и предсједавајући Савјета министара БиХ.Igor-Radojicic-1„Ни са једне стране није дошао било какав формални позив и не постоји никакав планиран дневни ред евентуалног састанка у Мадриду или негдје друго који је нама познат“, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да се може претпоставити да међународна заједница неће одустати од предлагања питања која се тичу устава, реформи или испуњавања пет плус два услова и циљева за трансформацију ОХР-а, али да неке конкретизације од Европске уније, ОХР-а или неког трећег у овом тренутку још нема.

„Ако би дошло до неког састанка, мислим да ничија очекивања нису нарочито велика осим да би разговор био настављен. За било коју промјену Устава БиХ потребне су двије трећине посланика, а то је шест или седам политичких партија, што је готово научна фантастика у овом моменту“, оцијенио је Радојичић.

Ostavi poruku