Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Igor Radojičić izjavio je danas da ne očekuje da će idućeg mjeseca u Madridu biti održan sastanak na kome bi, kako je najavljivano, trebalo da prisustvuju stranački lideri i predsjedavajući Savjeta ministara BiH.Igor-Radojicic-1„Ni sa jedne strane nije došao bilo kakav formalni poziv i ne postoji nikakav planiran dnevni red eventualnog sastanka u Madridu ili negdje drugo koji je nama poznat“, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da se može pretpostaviti da međunarodna zajednica neće odustati od predlaganja pitanja koja se tiču ustava, reformi ili ispunjavanja pet plus dva uslova i ciljeva za transformaciju OHR-a, ali da neke konkretizacije od Evropske unije, OHR-a ili nekog trećeg u ovom trenutku još nema.

„Ako bi došlo do nekog sastanka, mislim da ničija očekivanja nisu naročito velika osim da bi razgovor bio nastavljen. Za bilo koju promjenu Ustava BiH potrebne su dvije trećine poslanika, a to je šest ili sedam političkih partija, što je gotovo naučna fantastika u ovom momentu“, ocijenio je Radojičić.

Ostavi poruku