Кошаркаши Партизана у другој фази Евролиге у А групи играће против шпанске Барселоне и грчких тимова Панатинаикоса и Марусија, одлучено је жребом у престоници Каталоније. Партизан се не предаје, рекао Никола Пековић.

kosarka-partizan-2„Мислим да је ово најјача група, јер Барселона од почетка сезоне игра најбољу кошарку у Европи, док Панатинаикос брани титулу. Биће тешко играти против њих, али истовремено, сјајно је наћи се поново међу 16 најбољих“, рекао је после жреба генерални менаџер црно-белих Млађан Шилобад.

„Већ једном смо избацили Панатинаикос из Топ 16, али су се ствари од тада промениле. Имамо сасвим нови тим и покушаћемо да победимо… Видећемо да ли је могуће да играмо пред 20.000 људи“, рекао је Шилобад.

Некадашњи „црно-бели“, Жељко Обрадовић и Никола Пековић оценили су да је у наставку такмичења у Евролиги најважније задржати добру концентрацију.

„Барселона је, до сада, играла сјајно, са доста контра-напада, тројки. Играли су спектакуларну кошарку… Партизан је мој бивши тим, али сам прошле сезоне већ играо против њих. Боре се у свакој утакмици и они се не предају“, рекао је Пековић.

„У Топ 16 нема лаких противника. Барселона је једини непоражени тим и нема сумње да ћемо са њима одиграти две тешке утакмице. О Партизану знамо све, јер често играмо и на тај тим треба обратити пажњу јер има много добрих страна. Маруси је играо добро ове сезоне. Добар ритам је кључ успеха“, рекао је Обрадовић.

Партизан – представник аутентичне кошарке

Тренер Марусија Јоргос Барцокас рекао је да је његова екипа, у досадашњем току такмичења, показала да се не предаје лако, као и да ће уживати у играма у Топ 16 фази такмичења.

„Што се тиче наших противника, нема дилеме да ће то бити сјајно искуство. Панатенаикос брани титулу. Барселона игра најбољу кошарку у Европи. Партизан, због филозофије коју заступа, представља представника аутентичне кошарке“, рекао је Барцокас

Представници Барсеноне и Панатинаикоса Манос Пападопулос и Жоан Креус нису били претерано забринути резултатима жреба, објашњавајући да су сви противници у завршници Евролиге незгодни, али да њихови тимови желе титулу.

„У оптицају су биле две могућности, да играмо против Партизана и Марусија или Макабија и Ефеса. Мислим да би ствари биле компликованије да смо добили Ефес и Макаби, али смо свесни да ово није лака група“, рекао је спортски директор Барсе.

Пападопулос је рекао да је циљ његове екипе, као и сваке године, да освоји Евролигу, наглашавајући да је већ сада јасно да су ПАО и Барса најбољи тимови у групи.

„Барселона је до сада била непобедива, али морају тако и да наставе да би на крају сезоне подигли пехар. То што су до сада урадили није довољно“, рекао је Пападопулос.

Термини играња утакмица у другој фази најквалитетнијег европског такмичења су 27. јануар, 3, 10. и 24. фебруар и 3. и 10 март. У четвртфинале ће се пласирати по две најбоље екипе из сваке групе.

Распоред утакмица:
1. коло: Пао-Партизан 27-28. јануар
2. коло: Партизан-Барса 3-4.фебруар
3. коло: Маруси-Партизан 10-11. фебруар
4. коло: Партизан-Маруси 24-25. јануар
5. коло: Партизан-Пао 3-4. март
6. коло: Барса-Партизан 10-11. март

У очекивању наставка такмичења у елитној, европској лиги погледајте дест најбољих потеза из последњег кола првог дела такмичења у Евролиги.

Е група: Барселона (Шпанија), Панатинаикос (Грчка), Партизан (Србија) и Маруси (Грчка).

Ф група: Реал Мадрид (Шпанија), Монтепаски (Италија), Макаби Тел Авив (Израел) и Ефес Пилсен (Турска).

Г група: ЦСКА Москва (Русија), Уникаха (Шпанија), Жалгирис (Литванија) и Проком (Пољска).

Х група: Олимпијакос (Грчка), Каха Лаборал (Шпанија), Химки (Русија) и Цибона (Хрватска).

Црно-бели ће у случају пласмана у четвртфинале за противника добити једну од две првопласиране екипе из групе Ф у којој ће се такмичити мадридски Реал, Сијена Монтепаски, Макаби и Ефес Пилсен.

Утакмице ТОП 16 фазе Евролиге играће се од 27. јануара до 11. марта, а две најбоље екипе из сваке групе пласираће се у четвртфинале, које ће се играти на три победе, у терминима од 23. марта до 7. априла. Завршни турнир играће се у Паризу од 7. до 9. маја.

Ostavi poruku