Организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске (РС) организоваће мирне протесте пред Конзулатом Србије у БањалуциNedeljko-Mitrovic-1уколико у парламент Србије буде упућена иницијатива предсједника Србије Бориса Тадића о усвајању резолуције о осуди геноцида над Бошњацима у Сребреници, рекао је данас Срни предсједник ове организације Недељко Митровић.

Митровић је навео да ће протести бити организовани на приједлог општинских организација породица погинулих и несталих из РС регије Подриње, односно Сребренице и Братунца које су исказале велико незадовољство најавом о усвајању такве резолуције у Скупштини Србије.

Он је рекао да ће Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила упутити позив свим патриотским невладиним опрганизацијама у РС да се придруже мирним протестима.

Иницијатива предсједника Тадића да српски парламент усвоји резолуцију о Сребреници наишла је на подршку међу странкама у Србији, али преовлађује мишљење да сви ратни злочини морају бити осуђени и да не треба издвојити само један догађај и раздвајати жртве.

Руководство РС оцијенило је да Србија има право да донесе резолуцију о Сребреници, али да није добро, нити коректно да се фаворизује само један догађај, јер је злочина и страдања у БиХ било на свим странама.

Ostavi poruku