Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske (RS) organizovaće mirne proteste pred Konzulatom Srbije u BanjaluciNedeljko-Mitrovic-1ukoliko u parlament Srbije bude upućena inicijativa predsjednika Srbije Borisa Tadića o usvajanju rezolucije o osudi genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, rekao je danas Srni predsjednik ove organizacije Nedeljko Mitrović.

Mitrović je naveo da će protesti biti organizovani na prijedlog opštinskih organizacija porodica poginulih i nestalih iz RS regije Podrinje, odnosno Srebrenice i Bratunca koje su iskazale veliko nezadovoljstvo najavom o usvajanju takve rezolucije u Skupštini Srbije.

On je rekao da će Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila uputiti poziv svim patriotskim nevladinim oprganizacijama u RS da se pridruže mirnim protestima.

Inicijativa predsjednika Tadića da srpski parlament usvoji rezoluciju o Srebrenici naišla je na podršku među strankama u Srbiji, ali preovlađuje mišljenje da svi ratni zločini moraju biti osuđeni i da ne treba izdvojiti samo jedan događaj i razdvajati žrtve.

Rukovodstvo RS ocijenilo je da Srbija ima pravo da donese rezoluciju o Srebrenici, ali da nije dobro, niti korektno da se favorizuje samo jedan događaj, jer je zločina i stradanja u BiH bilo na svim stranama.

Ostavi poruku