Naslovna Sport Jelena preslišala Rumunku

Jelena preslišala Rumunku

0

Još jedna srpska teniserka započela je Otvoreno prvenstvo Australije pobedom. Jelena Janković rutinski pobedila Rumunku Moniku Nikulesku sa 2:0 u setovima.

Jelena Janković opravdala je očekivanja u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije. Bez velike muke savladala Rumunku Moniku Nikulesku sa 2:0 u setovima (6:4, 6:0).

Jankovićeva, osmi nosilac u ženskom singlu, pobedila je 101. teniserku sveta bez velikih poteškoća, a Rumunka je otpor pružala samo u prvom setu, koji je Jelena dobila sa 6:4.

U drugom setu postojala je samo jedna teniserka na terenu. Jelena Janković. Osma teniserka sveta uzela je stvar u svoje ruke, i nije dozvolila protivnici iz Rumunije da joj uzme niti jedan gem.

Meč između Monike Nikulesku i Jelene Janković trebalo je da se igra prošle noći, tačnije jutra, ali kiša nije dozvolila njegov početak.

Jelena i 22-godišnja Monika Nikulesku do sada su odigrale dva meča i oba su pripala našoj teniserki. U prvom kolu Rolan Garosa 2008. godine bilo je 7:6, 6:2, a u prvom kolu Dubaija prošle godine 6:3, 6:2.

U drugom kolu Jankovićeva igra protiv Britanke Keti O’Brajen, koja je pobedila Austrijanku Patriciju Majer.

Janković: Obavila sam važan deo posla

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je danas da je startnom pobedom nad Rumunkom Monikom Nikolesku obavila važan deo posla na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

„Prvi mečevi su uvek i najteži, naročito kada igrate posle dva meseca pauze“, objasnila je Janković razloge zbog kojih je na početku susreta sa rumunskom teniserkom imala probleme.

Janković je napomenula da je pravila greške na početku meča, ali da se kasnije skoncentrisala i „pronašla put ka pobedi“.

„U drugom setu sam konačno shvatila taktiku Nikokulsku, zbog čega sam primenila drugačiji pristup igri“, rekla je Janković.

Srpska teniserka je ocenila podršku navijača u Melburnu kao „izuzetan doprinos“ podizanju nivoa njene igre.

„Neverovatno je koliko ima ljudi koji vole tenis i uživaju u svakom našem potezu i poenu. Mislim da ovo takmičenje samo po sebi podstiče patriotizam kod ljudi. Pogledajte sve te navijače ‘obučene’ u zastave svojih zemalja koji zajedno skandiraju na tribinama „, navela je Janković i posebno pohvalila srpske navijače.

„Navijanje puni moje takmičarske baterije“, zaključila je Janković.

Izvor: RTS

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version