Фудбалски клуб Лакташи од јуче је јачи за два нова играча а ријеч је о нападачу Зорану Новаковићу и дефанзивцу Горану Поповићу.

fk-laktasi-1Новаковић је шест мјесеци провео у друголигашу РС Црвеној земљи из Нове Веси, а ријеч је о играчу чије ће искуство бити од велике помоћи Лакташанима који су јесењу сезону завршили на посљедњем мјесту на табели и предстоји им жестока битка да изборе опстанак у Премијер лиги БиХ.

„Зоран Новаковић је искусан играч и он зна шта се од њега очекује у наредном периоду. Његово знање и искуство ће нам и те како добро доћи“, рекао је Миодраг Петковић, први помоћник тренера Лакташа њемачког стручњака Томаса Гајса.

У клубу из Лијевче поља надају се да би двадесетогодишњи Горан Поповић, штопер који долази из Фамоса, могао бити велико откровење и додатан импулс екипи да преброди све проблеме и остане у елитном друштву.

„Поповић се придружио екипи и тренира. И он и Новаковић добро подносе припреме и за сада све тече без проблема“, додао је Петковић.

Фудбалери су у суботу и недјељу добили два дана слободно након пет дана интензивних тренинга. Са радом настављају данас а база име је Стара Топола.

Здравствени билтен за сада је добар, а једино су Никола Илић и голман Горан Вуклиш имали одређених проблема, али очекује се да ће њих двојица врло брзо бити спремни.

„Илић је имао проблеме с прехладом, а Вуклиша је мучио стомак и то су на срећу све наше здравствене муке. Фудбалери су добро поднијели почетак припрема и надам се да ће тако и остати. Поред свих проблема које имамо најмање нам сада требају проблеми с повредама“, завршио је Петковић.

Иако су у тешкој финансијској ситуацији Лакташани би требали добити још појачаања. Слободан Комљеновић, нови спортски директор Лакташа, отпутовао је у Београд на разговоре у ФК Партизан и врло је могуће да ће се вратити с неким играчима који би на прољеће обукли дрес бх. премијелигаша. Из Лакташа у Љубић одлази Александар Негомировић док се још ништа не зна о Љубиши Дрљачи и Бориславу Микићу који желе да пређу у редове Рудар Приједора.

Извор: Независне новине

Ostavi poruku