Fudbalski klub Laktaši od juče je jači za dva nova igrača a riječ je o napadaču Zoranu Novakoviću i defanzivcu Goranu Popoviću.

fk-laktasi-1Novaković je šest mjeseci proveo u drugoligašu RS Crvenoj zemlji iz Nove Vesi, a riječ je o igraču čije će iskustvo biti od velike pomoći Laktašanima koji su jesenju sezonu završili na posljednjem mjestu na tabeli i predstoji im žestoka bitka da izbore opstanak u Premijer ligi BiH.

„Zoran Novaković je iskusan igrač i on zna šta se od njega očekuje u narednom periodu. Njegovo znanje i iskustvo će nam i te kako dobro doći“, rekao je Miodrag Petković, prvi pomoćnik trenera Laktaša njemačkog stručnjaka Tomasa Gajsa.

U klubu iz Lijevče polja nadaju se da bi dvadesetogodišnji Goran Popović, štoper koji dolazi iz Famosa, mogao biti veliko otkrovenje i dodatan impuls ekipi da prebrodi sve probleme i ostane u elitnom društvu.

„Popović se pridružio ekipi i trenira. I on i Novaković dobro podnose pripreme i za sada sve teče bez problema“, dodao je Petković.

Fudbaleri su u subotu i nedjelju dobili dva dana slobodno nakon pet dana intenzivnih treninga. Sa radom nastavljaju danas a baza ime je Stara Topola.

Zdravstveni bilten za sada je dobar, a jedino su Nikola Ilić i golman Goran Vukliš imali određenih problema, ali očekuje se da će njih dvojica vrlo brzo biti spremni.

„Ilić je imao probleme s prehladom, a Vukliša je mučio stomak i to su na sreću sve naše zdravstvene muke. Fudbaleri su dobro podnijeli početak priprema i nadam se da će tako i ostati. Pored svih problema koje imamo najmanje nam sada trebaju problemi s povredama“, završio je Petković.

Iako su u teškoj finansijskoj situaciji Laktašani bi trebali dobiti još pojačaanja. Slobodan Komljenović, novi sportski direktor Laktaša, otputovao je u Beograd na razgovore u FK Partizan i vrlo je moguće da će se vratiti s nekim igračima koji bi na proljeće obukli dres bh. premijeligaša. Iz Laktaša u Ljubić odlazi Aleksandar Negomirović dok se još ništa ne zna o Ljubiši Drljači i Borislavu Mikiću koji žele da pređu u redove Rudar Prijedora.

Izvor: Nezavisne novine

Ostavi poruku