Један путник теже је повријеђен, а 16 лакше приликом јутрошњег превртања аутобуса сомборског „Севертранса“ код мјеста Ковиљ. Nesreca-KoviljДр Зоран Ђерманов, начелник Ургентног центра Клиничког центра Војводине у Новом Саду, каже да је у тај центар у пријеподневним часовима примљено 17 путника.

„Један путник из преврнутог аутобуса теже је повређен, али је ван животне опасности. Дијагностику смо обавили код половине повређених путника, а у питању су лакше телесне повреде, тако да ће они ускоро бити пуштени кућама“, рекао је Ђерманов новинарима.

Роберт Варади из новосадске Ватрогасне бригаде саопштио је да је његова јединица успјела да спаси једног путника испод преврнутог аутобуса.

„Кад смо дошли на лице места возила Хитне помоћи већ су одвезла један број повређених, а мисмо успели да једног путника спасемо, тако што смо га изукли испод аутубуса где је лежао прикљештен“, рекао је Роберт Варади.

Аутобус сомборског „Сeвертранса“ преврнуо се јутрос око 8.30 часова на аутопуту Београд-Суботица код мјеста Ковиљ.

Аутобус је слетио у јарак сa десне стране пута, код Ковиља, а узрок превртања биће познат током дана кад се очекује саопштење истражног судије Општег суда Љубинке Чеман, која је и обавила увиђај на мјесту несреће.

Остали путници, који у несрећи нису задобили повреде, до свог одредишта пребачени су другим аутобусом „Севертранса“.

Извор: Срна

Ostavi poruku