Холивудски глумац дочекао Српску нову годину са српским режисером Емиром Кустурицом. КУСТА: Знам ја шта Џони воли, спремио сам му јагњетину, кувану ракију и најбоље вино. F001Џони Деп дочекао је Српску нову годину на Мећавнику! Славни глумац јуче је присуствовао фестивалу „Кустендорф“, који основао двоструки кански победник Емир Кустурица. Српски редитељ је, уз необичан перформанс, открио бисту са ликом холивудског пријатеља.

Наиме, уз спектакуларан ватромет Куста и Џони су без иједне речи са бисте скидали заставе многих земаља – Србије, САД, Шпаније… Догађај, коме је присуствовао велики број гостију, пратила је музика трубача из оркестра драгачевског шампиона Дејана Петровића. Трубачи су извели невероватан сплет песама Стинга, Тине Тарнер и српских кола.

Након откривања бисте Деп и Кустурица упутили су се ка биоскопској хали „Проклета авлија“, у којој су славни глумац и режисер дочекани овацијама.

– Данас сам добио подсетник на то како заправо зарађујем за живот. Хвала што сте ме на то подсетили. Захваљујем на овом тренутку мом брату Кустурици и свима вама. Ово је велика почаст – рекао је Деп, а затим је Куста похвалио свог пријатеља.

– Џонија Депа сам упознао као некога ко трајно зрачи енергијом. Он је човек који је током свих ових година задржао своју личност. Постали смо браћа у тренутку када сам у Америци мењао свој ауторски израз, и када сам се током 14 дана снимања питао „зашто ја који к… снимам ово?“ Овај човек је то одболовао заједно са мном, и тада ми је постао брат – рекао је Куста и братски загрлио Депа.

Режисер је глумцу доделио и дрвену статуету – „Награду за будуће филмове“. Отварању фестивала присуствовао је и министар културе Небојша Брадић.

Забава је кулминирала великом прославом Српске нове године, уз музику аустријског бенда „Глобал Крајнер“.

Како Пресс сазнаје, Деп је одушевљен Мећавником и српским гостопримством. Запослени у Дрвенграду кажу да је глумац рекао да би могао да живи у овом крају.

– Без речи сам. И ја бих волео да живим овде, али мислим да бих добио на тежини – рекао је „пират са Кариба“.

Манифестацију је првог дана посетио рекордно велики броја посетилаца, будући да је Џони Деп свакако најпознатији гост у трогодишњој историји фестивала. Док су реке људи пристизале у етносело на Мећавнику, Деп и Куста поподне су провели у кући режисера, уз домаћу храну и вина из Кустуричиног богатог винског подрума. Емир је рекао да Депов долазак није класичан „селебрити“ догађај, већ домаћинско гошћење два пријатеља.

– Џони је потпуно нормалан човек, који је дошао на Мећавник у посету пријатељу! Он спава у мојој кући, али, познајући га, сигуран сам да до одласка кући неће имати много сна – рекао је Кустурица, и додао да је Депу обезбедио све што пожели:

– За Џонија бих обезбедио и птичје млеко ако затражи! Али, знам ја шта Џони воли – спремио сам му јагњетину, кувану ракију и најбоље вино!

Фестивал ће данас бити настављен пројекцијом филма „Аризона дрим“, Кустуричиног дела у коме је једну од главних улога тумачио Деп. У част Џонија Депа на „Кустендорфу“, који ће трајати до 19. јануара, биће приказана још два филма у којима је глумио – „Едвард Маказоруки“ Тима Бартона (1990) и „Дони Браско“ Мајка Њуела (1997).

Извор: Пресс

Ostavi poruku