Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Borislav Bojić rekao je da jučerašnji upad naoružanih pripadnika policije u prostorije BN televizije u Bijeljini u ranim jutarnjim časovima, kada službenici ove kuće još nisu bili na poslu – zaslužuje svaku osudu.

Borislav-Bojic-1 “To je čin koji zaslužuje svaku osudu, a ako je bilo potrebe za određenom vrstom kontrole, niko ne spori pravo da dođu nadležna lica za takav posao i da im se na uvid stavi sva potrebna dokumentacija i da se taj posao obavi u skladu sa zakonom“, rekao je Bojić na konferenciji za novinare.

Televizija BN prekinula je juče emitovanje programa nakon što su po nalogu Okružnog tužilaštva u Bijeljini policajci i inspektori Centra javne bezbjednosti počeli pretres objekta u Bijeljini. U saopštenju policije je kao razlog za akciju navedena sumnja na utaju poreza.

Potpredsjednik SDS-a optužio je istomišljenike vlasti za vandalizam u Bileći, gdje je spaljen bilbord Dragana Babića, zajedničkog kandidata za načelnika opštine SDS-a, PDP-a i SRS-a.

“To je neviđena vrsta pritisaka, ali to pokazuje i pravo lice vladajućeg SNSD-a, dok predsjednik Narodne skupštine RS i visoki funkcioner te stranke, izjavljuje da bi Bileća, ukoliko za načelnika bude izabran zajednički kandidat SDS-a, PDP-a i SRS-a, mogla doći u izolaciju“, poručio je Bojić.

Vanredni izbori za načelnika opštine Bileća biće održani 24. januara. Građani će birati između Blaže Vujovića iz SNSD-a, kojeg podržavaju DNS, Penzionerska stranka, Socijalistička partija i SRS „Dr Vojislav Šešelj“ i Dragana Babića iz SRS RS kojeg podržavaju SDS, PDP i Nova socijalistička partija.

Osvrćući se na poskupljenja električne energije i nafte krajem prošle i početkom ove godine, te „opterećenost Srpske kreditima, velikim investicijama i dugovima“, Bojić je izrazio bojazan da će već u aprilu morati da dođe do novih poskupljenja kako bi se obezbijedilo punjenje budžeta i fondova.

Prema njegovim riječima, da bi vlast i institucije mogle da funkcionišu, te da se provedu reforme i obezbijedi napredak i izlazak iz krize, moraće da se pokrene odlučna borba sa kriminalom i korupcijom.

Izvor: Srna

Ostavi poruku