Direktor Bezbjednosno-informativne agencije u Srbiji Saša Vukadinović rekao je danas da nema informaciju gdje se nalazi haški optuženik Ratko Mladić.

bia-1

„Da imam takvu informaciju, završili bi saradnju sa Haškim tribunalom“, rekao je Vukadinović novinarima poslije podnošenja izvještaja o radu ove agencije Odboru za bezbjednost Skupštine Srbije.

On je istakao da BIA sprovodi kontinuirane aktivnosti na lociranju preostala dva haška optuženika, ali da ne bi želio da daje bilo kakve rokove.

„Svako od nas bi želeo da te aktivnosti završimo što pre i da završimo saradnju sa Haškim tribunalom“, rekao je Vukadinović i naglasio da BIA sarađuje i sa drugim bezbjednosnim službama Srbije i državnim organima.

Odgovarajući na pitanje da li to što do sada nema konkretnih rezultata u vezi sa hapšenjem shvata kao i svoj neuspjeh Vukadinović, je odgovorio: „Naravno“.

Komentarišući nedavno upozorenje izraelskog šefa diplomatije Avigdora Libermana da postoji opasnost od širenja islamskog terorizma na Balkanu, Vukadinović je rekao da je to jedan od značajnih segmenata rada BIA-e, ali da trenutno te opasnosti nisu konkretne kada je riječ o teritoriji Srbije.

Međutim, dodao je on, “priroda aktivnosti je takva da je moguće da već u sledećih nekoliko dana postoji konkretna opasnost kad je u pitanju bezbednost“.

„Mi sagledavamo sve ekstremističke pokrete, samim tim i pokret koji se tiče radikalnog islama i sve pojedince i organizacije koje djeluju na području Srbije, pre svega mislim na područje raške oblasti“, rekao je Vukadinović.

On je dodao da u tom segmentu BIA ima dobru saradnju sa drugim službama, jer je to globalni bezbjednosni problem.

Izvor: Srna

Ostavi poruku