Директор Безбједносно-информативне агенције у Србији Саша Вукадиновић рекао је данас да нема информацију гдје се налази хашки оптуженик Ратко Младић.

bia-1

„Да имам такву информацију, завршили би сарадњу са Хашким трибуналом“, рекао је Вукадиновић новинарима послије подношења извјештаја о раду ове агенције Одбору за безбједност Скупштине Србије.

Он је истакао да БИА спроводи континуиране активности на лоцирању преостала два хашка оптуженика, али да не би желио да даје било какве рокове.

„Свако од нас би желео да те активности завршимо што пре и да завршимо сарадњу са Хашким трибуналом“, рекао је Вукадиновић и нагласио да БИА сарађује и са другим безбједносним службама Србије и државним органима.

Одговарајући на питање да ли то што до сада нема конкретних резултата у вези са хапшењем схвата као и свој неуспјех Вукадиновић, је одговорио: „Наравно“.

Коментаришући недавно упозорење израелског шефа дипломатије Авигдора Либермана да постоји опасност од ширења исламског тероризма на Балкану, Вукадиновић је рекао да је то један од значајних сегмената рада БИА-е, али да тренутно те опасности нису конкретне када је ријеч о територији Србије.

Међутим, додао је он, “природа активности је таква да је могуће да већ у следећих неколико дана постоји конкретна опасност кад је у питању безбедност“.

„Ми сагледавамо све екстремистичке покрете, самим тим и покрет који се тиче радикалног ислама и све појединце и организације које дјелују на подручју Србије, пре свега мислим на подручје рашке области“, рекао је Вукадиновић.

Он је додао да у том сегменту БИА има добру сарадњу са другим службама, јер је то глобални безбједносни проблем.

Извор: Срна

Ostavi poruku