Српска демократска странка (СДС) осудила је изјаве некадашње предсједнице Републике Српске (РС) Биљане Плавшић која је, како наводе, неистинама покушала сатанизовати СДС и првог предсједника РС Радована Караџића.
Mladen-Bosic-1СДС сматра да Биљана Плавшић која је, наводи се у саопштењу, у Хагу изнијела неистине на рачун српског народа и РС, нема право да било коме држи моралне лекције.

Ова странка наводи да је Плавшићева у Хашком трибуналу изнијела оптужбе на рачун РС, изјавом да се увјерила и да прихвата да су више хиљада невиних људи били жртве организованог и систематичног дјеловања да се уклоне муслимани и Хрвати са подручја које су Срби сматрали својим.

Плавшићева је синоћ за Радио-телевизију РС рекла да је СДС у рату био покрет који је, без обзира на то ко га је водио, тада имао велику заслугу што српски народ није поново доживио 1941. годину. Плавшићева је навела и да су јој отворено пријетили чланови СДС-а.

„У СДС-у ме нису питали за мишљење када су се бирали министри или се доносиле битне одлуке, док је мишљење Момчила Крајишника било јако важно. У СДС-у нисам била ништа, осим када сам им требала да добију гласове“, рекла је Плавшићева.

Извор: Срна

Ostavi poruku