Srpska demokratska stranka (SDS) osudila je izjave nekadašnje predsjednice Republike Srpske (RS) Biljane Plavšić koja je, kako navode, neistinama pokušala satanizovati SDS i prvog predsjednika RS Radovana Karadžića.
Mladen-Bosic-1SDS smatra da Biljana Plavšić koja je, navodi se u saopštenju, u Hagu iznijela neistine na račun srpskog naroda i RS, nema pravo da bilo kome drži moralne lekcije.

Ova stranka navodi da je Plavšićeva u Haškom tribunalu iznijela optužbe na račun RS, izjavom da se uvjerila i da prihvata da su više hiljada nevinih ljudi bili žrtve organizovanog i sistematičnog djelovanja da se uklone muslimani i Hrvati sa područja koje su Srbi smatrali svojim.

Plavšićeva je sinoć za Radio-televiziju RS rekla da je SDS u ratu bio pokret koji je, bez obzira na to ko ga je vodio, tada imao veliku zaslugu što srpski narod nije ponovo doživio 1941. godinu. Plavšićeva je navela i da su joj otvoreno prijetili članovi SDS-a.

„U SDS-u me nisu pitali za mišljenje kada su se birali ministri ili se donosile bitne odluke, dok je mišljenje Momčila Krajišnika bilo jako važno. U SDS-u nisam bila ništa, osim kada sam im trebala da dobiju glasove“, rekla je Plavšićeva.

Izvor: Srna

Ostavi poruku