Zamjenik predsjednika SDS-a Predrag Kovač rekao je danas da bi mijenjanje imena grada Istočno Sarajevo značilo „prekrajanje istorije i omogućavanje Bošnjacima da sakriju istinu o etničkom čišćenju 150.000 Srba“.

Predrag-Kovac-1„Sarajevo je bilo drugi grad u bivšoj Jugoslaviji po broju Srba, i treba da se zna da su Srbi iz njega protjerani i da su na livadi izgradili svoj grad, koji se kada se stvore demokratski uslovi, ponovo može zvati Srpsko Sarajevo“, istakao je Kovač.

Iz SDS-a Istočno Sarajevo saopšteno je da je Kovač naveo da „ne dolazi u obzir mijenjanje imena grada Istočno Sarajevo“, izuzev povratka starog imena Srpsko Sarajevo.

On je naveo da su „laži Bakira Izetbegovića“ samo nevješt pokušaj prikrivanja etničkog čišćenja koje je sproveo njegov otac i njegovi istomišljenici, i da su jasne svima, jer i zapadni mediji o Sarajevu pišu kao o monoetničkom gradu minareta.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik smatra da bi trebalo promijeniti naziv grada Istočno Sarajevo, kako bi se eliminisale spekulacije bošnjačkih političara o broju Srba koji žive u federlanom Sarajevu.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović izjavio je juče za RTRS da u Sarajevu živi 100 000 ili 150 000 Srba.

„U Sarajevu živi 100 000 ili 150 000 Srba. Dijeli nas neka nevidljiva linija tamo kod Lukavice i Krupca, prema Palama“, rekao je Izetbegović.

Izvor: Srna

Ostavi poruku