Mladi reprezentativac Srbije i igrač Partizana Adem Ljajić nastaviće karijeru u italijanskoj Fiorentini, ekskluzivno saznaje RTS. Transfer potvrdili i Partizan i Fiorentina.Adem-Ljajic-1Fiorentina kupuje još jednog fudbalera Partizana. Nakon Stevana Jovetića, u Firencu se uputio i Adem Ljajić.

Transfer mladog Ljajića u klub iz Firence potvrdio je i portparol Partizana Marko Vjetrović.

„Danas je u Firenci postignut dogovor između Partizana i Fiorentine, po kojem će Adem Ljajić u naredne četiri i po godine nostiti dres ljubičastih iz Firence. Sigurno da je klub u ovom trenutku izašao u susret najboljoj ponudi“, rekao je Vjetrović.

Mladi reprezentativac Srbije otputovao je u Italiju gde bi već u četvrtak trebalo da obavi lekarske preglede.

„Adem Ljajić će sutra proći lekarske preglede, nakon čega će i zvanično staviti paraf na ugovor sa novim klubom. Mi smo zadovoljni, takođe i Adem Ljajić i sigurno da će u naredne četiri i po godine pokazati svoju pravu vrednost“, rekao je Vjetrović za RTS.

Takođe, na zvaničnom sajtu crno-belih stoji da su predsednik kluba Dragan Đurić i generalni sekretar Darko Grubor u utorak u Firenci okončali pregovore.

Partizan nije saopštio finansijske detalje transfera, a beogradski mediji objavili su da je u pitanju suma između sedam i osam miliona evra.

I na zvaničnom sajtu Fiorentine potvrđeno je da će Ljajić obući ljubičasti dres u ovom prelaznom roku.

Ljajić će se tako pridružiti bivšem saigraču iz Partizana Stevanu Jovetiću, koji je takođe iz redova srpskog Šampiona otišao pravo u Firencu.

Talentovani fudbaler Partizana rođen je 29. septembra 1991. godine u Novom Pazaru, a u redove Partizana došao je 2005., sa svega 14 godina.

Ljajić je ove zime bio na korak od Mančester junajteda, sa kojim je potpisao i predugovor, i činilo se da je posao vredan deset miliona evra gotova stvar.

Međutim, „đavoli“ su u poslednjem trenutku odustali od kupovine mladog Srbina, najverovatnije zbog astronomskog duga, ali je jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope vrlo brzo našao zamenu za Old traford.

Izvor: RTS

Ostavi poruku