Министар унутрашњих послова Републике Српске (РС) Станислав Чађо изјавио је да је Полиција РС потпуно спремна да очува стабилну безбједносну ситуацију за све грађане.

Stanislav-Cadjo-1

Чађо је нагласио да је безбједносна ситуација у Српској добра, што показују све досадашње анализе и параметри, те додао да се биљежи пад стопе криминалитета, побољшање у области јавног реда и мира, и осталим сегментима.

Он је изразио увјерење да ће Полиција РС и у наредном периоду чувати тако стабилну безбједносну ситуацију.

„Учинили смо огроман напор у испуњењу услова за либерализацију визног режима. У МУП-у РС одвија се велика активност за реализацију акционог плана за борбу против корупције. Сарадња с агенцијама из БиХ и региона, па и шире, уврштена је у свакодневне активности“, рекао је Чађо за сутрашњи „Фокус“.

Он је нагласио да процес издавања биометријских пасоша тече у складу с предвиђеним планом и динамиком, на начин дефинисан под врло строгим условима.

Говорећи о томе колика су пријетња за РС тероризам и држављани БиХ афроазијског поријекла, Чађо је рекао да је то питање једно од приоритета у раду МУП-а РС из низа разлога, првенствено ради остваривања пуне безбједности свих грађана РС, а тиме побољшања безбједности цијеле земље, па и региона.

„МУП РС тероризам веома добро разумије као врсту пријетње и ми томе придајемо одговарајућу пажњу и остварујемо сарадњу са свим институцијама које се тиме баве и могу допринијети стању које ова врста опасности не би видно реметила. У том контексту остварујемо сарадњу не само у оквиру земље, него и шире“, рекао је Чађо.

Извор:  Срна

Ostavi poruku