Испред службених просторија Српског националног савјета (СНС) у центру Подгорице украдена је српска застава, док је јарбол поломљен.Podgorica-1Из СНС-а је најављено да ће о овом инциденту извијестити не само црногорску полицију, већ и међународну и домаћу јавност, јер, како су навели, није први пут да српска застава са канцеларија Савјета буде скрнављена и крадена.

Савјет додаје да је о бројним претходним скрнављењима српских знамења обавјештавао подгорички Центар безбједности, али да они „нису нашли за сходно“ не само да пронађу починиоце, већ ни да обавијесте о току истрага.

„Очекивали смо да полиција, као што то чини за симболе других народа, буде ревносна, открије починиоце и приведе их правди, јер бројне су камере које около снимају јавне установе и локале, а од средстава јавног информисања очекујемо да то јавно жигошу“, наводи се у саопштењу.

Савјет је оцијенио да је очито да једино симболи српског народа у Црној Гори могу бити вандалски уклањани, цијепани, крадени, а да све остане без реакције, чак и оних медија „који столују“ за слободне и независне, посебно оних за које се вјерује да су просрпски.

„СНС од црногорске полиције захтјева да се напокон пронађу извршиоци крађе и у неколико наврата прије тога скрнављења српске заставе са просторија Савјета, уз поруку свима да не могу украсти толико застава колико их је српски народ спреман купити и са поносом истицати не само на својим институцијама“, наводи се у саопштењу.

Ostavi poruku