Jedno lice je poginulo, dok su tri povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na magistralnom putu Banjaluka – Jajce u mjestu Crna Rijeka.
Auto-SnegPortparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Gospa Arsenović rekla je Srni da je dvadesettrogodišnji S.T. iz Mrkonjić Grada, koji je upravljao putničkim vozilom „ford škorpion“, u nesreći, koja se dogodila oko 8.50 časova, zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo u mrkonjićkoj Opštoj bolnici.

„Njegovi saputnici, lica sa inicijalima G.T. /47/ i maloljetno devetogodišnje lice takođe su zadobili teške tjelesne povrede i iz bolnice u Mrkonjić Gradu prevezeni su u Klinički centar Banjaluka, kao i tridesetsedmogodišnja M.J, koja je lakše povrijeđena“, precizirala je Arsenovićeva.

Ona je dodala da drugi učesnik u ovoj nesreći, vozač automobila „mercedes“, tridesetšestogodišnji državljanin Crne Gore čiji su inicijali S.K. nije povrijeđen.

Prema njenim riječima, uviđaj o ovoj nesreći je završen, a prilikom uviđaja nije bilo obustave saobraćaja.

Arsenovićeva je dodala da će uzroci nesreće biti poznati nakon izvršenih vještačenja, ističući da se, s obzirom na intenzivne snježne padavine i klizav i zaleđen kolovoz, može očekivati da je i to jedan od uzroka nesreće.

Portparol Kliničkog centra u Banjaluci Nada Jokanović potvrdila je Srni da su jutros vozilom Službe hitne pomoći Mrkonjić Grad u prijemnu hiruršku ambulantu dovezeni M.J. /37/, T.G. /47/ i M.A. /9/.

Ona je saopštila da je T.G. zadobila povrede grudnog koša, prelom rebara i prelom kostiju nosa i da će biti zadržana na daljem liječenju u Klinici za torokalnu hirurgiju Kliničkog centra Banjaluka.

Lice čiji su inicijali M.A. je hospitalizovano u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, gdje su u toku dijagnostičke procedure.

Jokanovićeva je dodala da je lice čiji su inicijali M.J. nakon pregleda u prijemnoj hirurškoj ambulanti otpušteno na kućno liječenje.

Prema nezvaničnim informacijama, u nereći je poginuo Siniša Tomić, teško je povrijeđena njegova majka Gordana Tomić, a povrijeđene su devetogodišnja M.A. i njena majka Jelena Marčić.

Ostavi poruku