Једно лице је погинуло, док су три повријеђена у саобраћајној несрећи која се јутрос догодила на магистралном путу Бањалука – Јајце у мјесту Црна Ријека.
Auto-SnegПортпарол Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука Госпа Арсеновић рекла је Срни да је двадесеттрогодишњи С.Т. из Мркоњић Града, који је управљао путничким возилом „форд шкорпион“, у несрећи, која се догодила око 8.50 часова, задобио тешке тјелесне повреде од којих је преминуо у мркоњићкој Општој болници.

„Његови сапутници, лица са иницијалима Г.Т. /47/ и малољетно деветогодишње лице такође су задобили тешке тјелесне повреде и из болнице у Мркоњић Граду превезени су у Клинички центар Бањалука, као и тридесетседмогодишња М.Ј, која је лакше повријеђена“, прецизирала је Арсеновићева.

Она је додала да други учесник у овој несрећи, возач аутомобила „мерцедес“, тридесетшестогодишњи држављанин Црне Горе чији су иницијали С.К. није повријеђен.

Према њеним ријечима, увиђај о овој несрећи је завршен, а приликом увиђаја није било обуставе саобраћаја.

Арсеновићева је додала да ће узроци несреће бити познати након извршених вјештачења, истичући да се, с обзиром на интензивне сњежне падавине и клизав и залеђен коловоз, може очекивати да је и то један од узрока несреће.

Портпарол Клиничког центра у Бањалуци Нада Јокановић потврдила је Срни да су јутрос возилом Службе хитне помоћи Мркоњић Град у пријемну хируршку амбуланту довезени М.Ј. /37/, Т.Г. /47/ и М.А. /9/.

Она је саопштила да је Т.Г. задобила повреде грудног коша, прелом ребара и прелом костију носа и да ће бити задржана на даљем лијечењу у Клиници за торокалну хирургију Клиничког центра Бањалука.

Лице чији су иницијали М.А. је хоспитализовано у Клиници за анестезију и интензивно лијечење, гдје су у току дијагностичке процедуре.

Јокановићева је додала да је лице чији су иницијали М.Ј. након прегледа у пријемној хируршкој амбуланти отпуштено на кућно лијечење.

Према незваничним информацијама, у нерећи је погинуо Синиша Томић, тешко је повријеђена његова мајка Гордана Томић, а повријеђене су деветогодишња М.А. и њена мајка Јелена Марчић.

Ostavi poruku