Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић нагласио је да је РС искрено опредијељена за европску будућност БиХ, али да у процесу евроатлантских интеграција морају да буду поштовани њен уставни статус и надлежности.

Rajko-Kuzmanovic-1„Дејтонска уставна рјешења, према којима је БиХ сложена државна заједница, као и знатан број држава чланица Европске уније, није препрека за напредак БиХ у европским интеграцијама“, оцијенио је Кузмановић у разговору са послаником у Европском парламенту из Словеније Ивом Вајглом.

Кузмановић је указао на неодрживост бонских овлашћења високог предствника за БиХ и савремених демократских стандарда потребних за улазак у Европску унију и нагласио да очекује Вајглову подршку за што бржу либерализацију визног режима БиХ са Унијом.

Предсједник Кузмановић упознао је члана Европског парламента са политичком и економском ситуацијом у РС и БиХ и нагласио важност објективног представљања стања и односа у земљи да би европска јавност стекла реалну слику о ситуацији у БиХ.

Извор: СРНА

Ostavi poruku