SHARE

Агенција за информационо друштво Републике Српске и Едукативни центар “Оксфорд” организују сутра у Бањалуци предавање за родитеље о безбједности дјеце на интернету “Образовање за дигитално доба”.
Предавање ће бити одржано у 18.00 часова у просторијама Паневропског универзитета “Апеирон”, саопштено је из Агенције за информационо друштво Републике Српске.

Циљ предавања је да родитељи науче како да најбоље заштите дјецу од непримјерених садржаја и негативних ефеката коришћења интернета, подизање свијести и знања о томе на који начин виртуелна стварност утиче на дјецу, као и докле она смију да се упуштају у дигитални свијет, а да то буде безбједно и без посљедица.

Предавачи су виши стручни сарадник за пројекте електронске управе у Агенцији за информационо друштво Републике Српске Љубица Предић, директор пројекта “Камп младих програмера” Татјана Вучић и координатор НТЦ радионица у “Оксфорду” Јелена Незировић.

Родитељи који буду присуствовали предавању имаће прилику да се упознају са безбједношћу, приватношћу, безбједоносним подешавањима, програмима за заштиту, како реаговати и коме се обратити у случају непријатности на интернету, наводи се у саопштењу.

SHARE

Оставите одговор