SHARE
Милорад Додик је најпопуларнија политичка личност у Републици Српској, показује истраживање једне реномиране агенције, чији су подаци у посједу Срне.

Према овом истраживању, просјечна оцјена коју је добио Додик је 3,54 и статистички је знатно већа у односу на прије двије године, када је била 3,09, што је изузетно висок просјек за некога ко се бави политиком.

Осим Додика, једино Игор Радојичић има просјечну оцјену изнад три, док је Жељка Цвијановић на трећем мјесту са просјечном оцјеном 2,91.

Младен Иванић је на четвртом мјесту са оцјеном 2,58, а на петом је Марко Павић са просјечном оцјеном 2,35.

Поредећи ово истраживање са оним из 2015. године, које је радила иста агенција, сви наведени политичари сада имају већу просјечну оцјену.

Од осталих политичара, Недељко Чубриловић има просјечну оцјену изнад 2,2, док су просјечну оцјену у распону од 2,1 до 2,2 добили Синиша Каран, Петар Ђокић и Ненад Стевандић.

Најлошије рангирани политичари у Српској су Игор Црнадак са просјечном оцјеном 1,99, Вукота Говедарица 1,95, Мирко Шаровић 1,91, Бранислав Бореновић 1,90, док је на посљедњем мјесту Драган Мектић са просјечном оцјеном 1,86.

Ова анализа је вршена од 20. до 23. марта на подручју 13 градова и општина Републике Српске – Бањалуке, Бијељине, Приједора, Добоја, Требиња, Зворника, Источног Сарајева, Градишке, Теслића, Прњавора, Лакташа, Невесиња и Вишеграда.

Величина узорка је 2.000 испитаника, а подаци су прикупљени теренским радом. Просјечна старост испитаника је 44 године, што је приближно просјечној старости популације у Српској.

У узорку је око 30 одсто испитаника млађих од 30 година, што се класификује као младо становништво, док је удио пензионера испод 20 одсто. Највише испитаника је са завршеном средњом школом, и то више од 50 одсто.

Коментаришући истраживања о популарности политичких странака, Додик је рекао да СНСД редовно спроводи истраживања која показују одличне резултате за ову странку.

Он је поручио да ће ова странка побиједити и на наредним општим изборима са 50 одсто.

SHARE

Оставите одговор