SHARE
Суд БиХ донио је званично рјешење о расписивању међународне потјернице за Неџадом Херендом и Едвијом Јусићем, осумњиченим за ратне злочине над осам припадника ЈНА у априлу 1992. године у Великом парку у Сарајеву, незванично је потврђено “Дневном авазу” из извора блиских правосудним институцијама БиХ.

Потјерница је расписана по одлуци Ванрасправног вијећа Суда БиХ, које је прије два дана прихватило жалбу Тужилаштва да за ове особе буде одређен притвор и расписана међународна потјерница јер су недоступне правосуђу БиХ и никада нису саслушане у својству осумњичених.

Према процедурама, са потјерницама је аутоматски упознат и Интерпол, који по налогу правосудних органа трага за особама које су недоступне држави која их потражује.

Потјернице би у наредним данима, тврди “Аваз”, требало да буду објављене на званичној страници ове међународне полицијске агенције.

Незванично, Херенда се и даље налази у Холандији, гдје живи већ двије деценије, а Јусић у Њемачкој.

Према истом извору, вијест да је затражена и расписана потјерница за Херендом већ данима у обавјештајним полицијским и бошњачким политичким структурама изазива доста пажње и страха због околности многих неразјашњених политичких убистава које је починила паравнојна формација “Шеве”, чији је Херенда био члан и један од руководилаца.

SHARE

Оставите одговор