SHARE

Министарства иностраних послова БиХ саопштило је данас да је, на основу писмених извјештаја овлаштених службеника, утврђено да је од пристиглих коверти Међународног суда правде, које су биле појединачно адресиране на чланове Предсједништва БиХ, отворена само она која је била адресирана на предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића.

Коверте адресиране на чланове Предсједништва БиХ Драгана Човића и Бакира Изетбеговића биле су затворене, истичу у ресорном министарству.

Министарство иностраних послова БиХ доставило је коверте Писарници Предсједништва БиХ затворене и неоштећене, а о свему наведеном постоје службени записници и изјаве овлаштених лица, наводи се у саопштењу након навода појединих медија да је од свих писама Међународног суда правде пристиглих у Предсједништво БиХ “отворена само једна коверта, и то она насловљена на члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића”.

Иванић је јуче изразио огорчење чињеницом да је неко прије њега отворио коверту са писмом Међународног суда правде у Хагу које му је упућено прошле седмице и поручио да би овим требало да се баве истражни органи.

Међународни суд правде упутио је на засебне адресе тројице чланова Председништва БиХ ковертирана писма у којима тражи појашњења у вези са статусом бившег агента Сакиба Софтића који је поднио ревизију тужбе БиХ против Србије.

SHARE

Оставите одговор