SHARE
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да покушај ревизије тужбе боли све Србе.

“Боли нас зато што је уперено против Србије, боли нас што покушавају да представе да је то тужба БиХ, у којој готово половина територије припада Републике Српске”, рекао је предсједник Српске, након пријема у Београду поводом 9. јануара Дана Републике Српске.

Према његовим ријечима, то није логично ни политичко ни морално и не може да опстане на било који начин.

“Ми то одбацујемо и не прихватамо. Ја сам захвалан свима који показују карактер да се боре против тога. Иванић је показао да је низом акција разоткрио намјере Бакира Изетбеговића који је систем одлучивања из Предсједништва однио у Вијећницу и тамо донио одлуку о покретању ревизије.

Додик је напоменуо да га радује што ће дио либералног Београда моћи да научи да БиХ није Бакир Изетбеговић, него да се и ми питамо.

“Ако постоји ‘П’ од правде они ће одбацити сами покушај ревизије. Срби нису геноцидни народ. Ако је на некоме на овим просторима почињен геноцид, онда је то над Србима”, истакао је Додик.

Коментаришући чињеницу да је предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу отворено писмо које му је упућено из Међународног суда правде у Хагу, Додик је рекао да је то за неке прилика, а за неког шала.

“Ми који живимо у Републици Српској  врло добро знамо да је ратна обавјештајана структура Алије Изетбеговића АИД данас под контролом његовог шефа обезбјеђења ‘Осмице’, који је на челу ОБЕ. Све и један Србин је праћен. Они су ставили Тужилаштво и судове под своју контролу и данас само прогоне Србе и туже их кроз наводне правосудне поступке и може се очекивати да ће 10.марта дићи оптужницу против функционера РС због подршке референдуму Дану Републике Српске”, рекао је предсједник Српске.

Додик је закључио да зато није случајно да је Младен Иванић скренуо пажњу на отварање те коверте.

SHARE

Оставите одговор