SHARE

Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (IDDEEA) још није пронашла рјешење за проблем са пасошима, а ситуацију је закомпликовала оставка директора Едима Несимија.

У IDDEEA увјеравају да грађани БиХ не треба да страхују да ће остати без пасоша, док упућени у ову проблематику упозоравају да је немогуће пронаћи рјешење за мање од мјесец. Цајтнот је наступио јер уговор о испоруци пасошких књижица са компанијом “Милбауер” истиче 21. марта, а нови испоручилац није изабран, што се помиње и као разлог Несимијеве оставке, иако ју је он образложио здравственим разлозима.

– Радимо на проналаску рјешења. Оставка не мијења ништа и рјешење се мора наћи – рекао је замјеник директора Радивоје Трбић, који обавља функцију првог човјека IDDEEA.

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић тврди да оставка директора IDDEEA неће донијети нове проблеме.

– Ићи ће се највјероватније у скраћену процедуру јавне набавке. Грађани неће остати без пасоша и о тој опцији уопште не размишљамо – каже Османовић.

Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламента БиХ и бивши министар цивилних послова Средоје Новић истиче да је невјероватно да су БиХ и грађани доведени у тренутну позицију и да су се надлежне институције тек мјесец прије истека уговора забринули да ли ће грађани имати пасоше.

– Нико се не пита ко је кривац за то, а кривац је неспособно руководство – рекао је Новић и на питање да ли процес јавне набавке може да буде окончан за мјесец одговорио да би то било чудо.

SHARE

Оставите одговор