SHARE

Полиција је ухапсила Адмиру Пехлић (33) након што је уз помоћ пса у шуми на подручју Сандића код Брчког пронашла закопану теглу пуну кокаина.

Истрагом је утврђено да је у скривању дроге с њом учествовао Тино Ферхатовић (33) из Брчког па је за њим расписана потјерница.

– Након што је полиција дошла до информација које указују на то да осумњичени А. П. и Т. Ф. дрогу крију у шуми, поведен је и пас трагач. Он је доласком у шуму нањушио наркотик. Полиција је одмах ту почела да копа и убрзо је пронађена тегла с дрогом, која није била дубоко закопана – рекли су у полицији, не наводећи друге детаље.

Извор близак истрази је казао да је Пехлићева затечена недалеко од мјеста гдје је откривена дрога, а понађена тегла била је величине од 700 до 900 грама. Није тачно утврђено колико је кокаина било у тегли.

Према незваничним информацијама, осумњиченима је тегла служила за скривање дроге коју су препродавали дуже вријеме. Дрога је била умотана у фолију, распарчана и спремљена за уличну продају.

– Осумњичени су у тегли чували већу количину кокаина, који су узимали по потреби. Када би имали наруџбу, одлазили би у шуму и из тегле вадили дрогу. Сумњамо да су тај “штек” с времена на вријеме допуњавали. Тако да се још не може тачно утврдити колико су дроге прометовали – рекао је извор близак истрази.

Из Полиције Брчко дистрикта саопштено је да су ова акција и хапшење спроведени након дужег праћења осумњичених.

– Полиција је имала одређена сазнања да се осумњичени баве препродајом наркотика па је услиједило вишедневно праћење и прикупљање информација. Након откривања мјеста на којем би они могли да крију дрогу изведена је акција. Дрога је пронађена у шуми у близини мјеста Сандићи, гдје је затечена и осумњичена А. П., коју је полиција привела – рекли су у полицији Брчко дистрикта.

Додали су да је том приликом претресена и викендица у поменутој шуми, због сумње да су се у њој скривали осумњичени.

Извјештаји

Адмира Пехлић је саслушана у полицији и против ње, али и Ферхатовића, који је у бјекству, биће поднесен извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта. Њих полиција терети за неовлашћену производњу и стављање у промет опојне дроге.

SHARE

Оставите одговор