Info linija: +387 55 401 104|nedelja, april 20, 2014
Trenutno ste ovdje: Home » Facebook » Neradni dani 1., 2., 9. i 14. januar

Neradni dani 1., 2., 9. i 14. januar 

Banjaluka 06.09.2011zgrada Vlade RS foto Sinisa PAsalic

Neradni dani u Republici Srpskoj biće 1. i 2. januar, kada se praznuje Međunarodna Nova godina, te 9. januar – Dan Republike, najavljeno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, prenose agencije.

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku da ponedjeljak, 14. januar, 2013. godine proglasi neradnim danom.

Tog dana neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju prema julijanskom kalendaru, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Svi oni obavezni su da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja godišnjeg fonda radnih dana, napominje se u saopštenju.

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske.

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak 6. i 7. januara, kada se praznuje Badnji dan i Božić.

Prema Zakonu o praznicima, pravoslavni Božić je vjerski praznik.

avatar
About the author: Moja Republika

Moja Republika je prvi internet portal Republike Srpske koji je osnovan 2003. godine. I posle 9 godina to je jedini internet portal posvećen Republici Srpskoj.

Komentari

Loading Facebook Comments ...

Dodaj komentar

You must be logged in to post a comment.

Our weather forecast is from Wordpress Weather